Spondylus senegalensisc klein

Muzee Scheveningen is één van de grootste verkooppunten van schelpen in Nederland.Twee maal per jaar wordt er in Muzee een schelpendag = verkoopdag gehouden. Dit is het moment voor de verzamelaar om zijn collectie aan te vullen.

Deze schelpendagen in Scheveningen zijn inmiddels al bij velen een bekende gebeurtenis: de winkellades met duizenden schelpen gaan open en al het materiaal wordt overzichtelijk uitgestald. Ook is er voor deze dag nieuw materiaal aangekocht.
Alles van goede kwaliteit en natuurlijk voorzien van een etiket met alle data.
Schelpenverzamelaars kunnen hun collectie uitbreiden  en hun medeverzamelaars (weer) ontmoeten.

De najaars schelpendag die op 15 november plaats zou vinden komt door onvoorziene omstandigheden te vervallen. In plaats daarvan zal op zaterdag 24 januari 2015 een ‘winter’ schelpen- en verkoopdag worden georganiseerd.
Er is veel nieuw materiaal in de verkoop dus mis deze dag niet!

 

De manifestatie ‘Breng je schelp’ gaat wel door op 15 november  

determinatie web
Welke schelpen en slakken heb jij gevonden tijdens je vakantie? Breng je (strand)vondsten op zaterdag 15 november tussen 10 en 17 uur langs in Muzee Scheveningen.

 

Enthousiaste schelpen- en slakkendeskundigen zoeken dan met behulp van boeken en misschien zelfs een microscoop voor je uit welke soorten je gevonden hebt. Dat mogen zeeschelpen zijn, maar ook met land- en zoetwater­schelpen en –slakken kun je langskomen. Een soort ‘Tussen kunst en kitsch’ voor schelpen en slakken dus, en dan nog een beetje meer. Wie weet wat voor schatten jij hebt verzameld!

Ook lezingen maken deel uit van het programma – nadere informatie hierover volgt z.s.m.

En ook als je niets hebt om mee te nemen ben je van harte welkom om meer te horen over schelpen en slakken!

‘Breng je schelp’ is een initiatief van de 80-jarige Nederlandse Malacologische Vereniging, de club waarin liefhebbers van schelpen, slakken en andere weekdieren elkaar ontmoeten.

Logo NMV
Logo NMV